Cordova Android gradle-wrapper.properties not found error

Якщо у вас виникла помилка в Android Studio, де пишеться, gradle.wrapper.properties not found, це означає що викорстовуєте gradle не з дистрибутиву Android Studio, а якийсь глобальный, або версія gradle не підходить до поточної версії JAVA.

Вирішення цієї проблеми тут можливо двома способами. 

  1. Встановити корректну версію JAVA, яку потребує як Cordova, так і поточна версія gradle, та встановити корректну версію gradle. Також треба обрати встановлені версії в налаштуваннях Android Studio, в вікні, яке показане на скріншоті. Тут підсказати щось складно, тому що все залежить від версії вашої Cordova, Android Studio, та збірки.
  2. Якщо gradle встановлений глобально, та або ви взагалі не хочете паритися та налаштовувати його в Android Studio, то ви можете встановити його глобально. Після встановлення, вам потрібно створити gradle-wrapper.properties, який створюється командую з cli (нижче). 

Встановлення graddle глобально (MAC ARM):

brew install gradle
gradle -v

Встановлення graddle-wrapper:

 В папці /<cordova-folder>/platforms/android , де 8.8 - це версія вашого попередньо встановленного graddle

gradle wrapper --gradle-version 8.8 --distribution-type all 

Після цього всього, вам потрібно закрити Android Studio, та заново відкрити папку, як новий проект, тоді андроїд студіо автоматично підтяне встановлений wrapper, але тільки в тому випадку, якщо встановлена корректна версія JAVA, наприклад для graddle 8.8 потрібна JAVA мінімум 17. 

Також не забудьте виконати команду команду 

gradle wrapper

В папці projectname/platforms/android